shadravan.jpg abonament1.png
 
 


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Разкулачен мост застрашава живота на десетки разградчани
12 June 2018

Разкулачен мост ежедневно застрашава живота на десетки разградчани и е въпрос на време да се стигне до фатален инцидент.

Приличащото на самоделка съоръжение, набедено някога за мост, е най-прекият път до бул. „Априлско въстание“ за живеещите във високите блокове на ул. Свети Климент“, в блок „Чавдар“, част от квартал Водна централа и къщите в района. И тъй като от другата страна на булеварда се намират заводите за антибиотици и два големи хипермаркета, потокът от хора е непрестанен.

13_06_2018_most_2.jpg

13_06_2018_most_3.jpgТова че прилежащите площи около така наречения мост, както и коритото на реката, са обрасли като джунгла, само допълва трагичната картина и доказва, че никой от високата сграда в центъра не го е грижа за живеещите в тази част на града. Но с бурените и лошо поддържаните зелени площи встрани от идеалното „сити“ всички сме свикнали.

По-страшното е че всеки преминаващ от другата страна на Бели Лом по този път буквално рискува живота си, защото не се знае кога ще пропадне във водата.
Мостът всъщност се състои от няколко листа ламарина, заварени един за друг. В няколко участъка обаче от заварката вече няма и помен, а платната са ръждясали. Липсват и голяма част от вертикалните тръби по двата парапета, видя „Екип 7“.

Руската рулетка за клетите граждани, които ползват съоръжението, допълват огромните бездомни песове, населели района, които тръгват по петите на всеки минувач.

Ами, ако не друго, вкоренете там поне една лиана, че да могат хората да се хващат за нея и да се прехвърлят през реката по-бързо и безопасно. И без друго там са извън цивилизацията.

Мила КЮЛЮМОВА