Търсене

Начало Култура С пиесата „Световъртеж“ закриват театралния сезон в Разград
С пиесата „Световъртеж“ закриват театралния сезон в Разград
15 June 2018

С френския комедиен спектакъл „Световъртеж“ ще бъде закрит театралният сезон, съобщават от Театрално-музикалния център в Разград. Любителите на Мелпомена могат да гледат пиесата на 20 юни от 19 часа на сцената на Общинския културен център. Представлението е част от репертоара на Общинския драматичен театър в Кюстендил.


15_06_2018_teatar.jpgТрупата на театъра и младият гост-актьор Явор Борисов от Сатиричния театър ще представят

пред разградската публика драматизация по текст на успешния френски тандем – Жан Жак Брикер и Морис Ласег.

Режисьор на спектакъла е Владимир Петков, сценографията е дело на Евгени Паунов и Георги Бенгаров, а за костюмите на артистите отговаря Жанета Иванова.

Пиесата „Световъртеж“ разкрива историята на депутат, който се опитва да вдигне рейтинга си с изтънчен, но абсурден ход – организира в един и същ ден сватбата на сина си и своята.

Всичко щеше да е чудесно, ако не беше неочакваната поява на загадъчен полковник от американската армия. Авторите поставят на изпитание усилията на героите да разкрият истината, а тя все повече се заплита в мрежи от лъжи и това естествено предизвиква серия от недоразумения. Ситуациите са разиграни почти фарсово, а героите са близки до типажите на Комедия дел арте в духа на Молиеровата класическа комедия.

Не пропускайте да се посмейте от сърце на една невероятна комедия на ситуациите с доза криминале, която се играе на парижките сцени повече от 10 години.