shadravan.jpg abonament1.png
 
 


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Незаконни сметища никнат като гъби край пътя за Исперих
29 June 2018

Незаконни сметища никнат като гъби след дъжд по пътя между Разград и Исперих.

Първото такова е в началото на пояса, непосредствено след Ясеновец. Въпреки закачената на дървото табела, че е забранено изхвърлянето на отпадъци от всякакъв вид, там може да се види какво ли не - като се започне от строителни материали, мине през дрипи и парцали и се стигне до натрошени цигански керемиди.


29_06_2018_hodjov-2.jpgПреди време това сметище бе почистено и именно тогава бе поставена въпросната табела. Само година по-късно на същото място се пръкна ново, още по-голямо сметище.

На около километър от него, крайпътната отбивка вляво е „приютила“ десетина ремаркета изхвърлени строителни отпадъци, а най – грозна е гледката на пресечката непосредствено преди Голям поровец. Тук пътят е почти задръстен от строителните отпадъци, а за да се премине през него водачите трябва да демонстрират виртуозни умения.

Тези сметища се появят по късна доба, когато замърсителите не могат да бъдат засечени от никого. Въпросните зони не попадат под контрола на кметовете и за тях би трябвало да отговаря Областното пътно управление.

29_06_2018_hodjov-1.jpgКакто е тръгнало скоро незаконните сметища ще се превърнат в нещо като указателни знаци за туристически маршрут по пътя Разград-Исперих.

Стефан ПЕТРОВ