Начало Спорт Борци си направиха клуб със собствени сили и средства
Борци си направиха клуб със собствени сили и средства
06 July 2018

Ако борбата като спортна дисциплина се превърне и в начин за живот, всичко друго става като детска игра, достатъчно е само да имаш желание. Това доказаха трима млади жители на Глоджево - Мехмед Гази /25 г/, четирикратен европейски шампион по борба и два пъти републикански първенец при юношите, треньорът му от последните 10 години Божидар Минков /38 г/ и помощник-треньорът Александър Стоянов /25 г/.

06_07_2018_bor-1.jpg

Ентусиастите собственоръчно изградили в двора на къщата на шампиона спортна зала по борба за малките жители на градчето и успехите не закъснели. Само след една година тренировки Есер Белбер /13 г/ става републикански сребърен и бронзов медалист, Амза Тиракъ /17 г/ вече е двукратен републикански шампион по борба за кадети, Тургай Юмер е сребърен медалист, два медала грабва и самият Мехмед Гази.

Днес новосъздаденият борцов клуб с името „Лудогорска слава“ - Глоджево вече има витрина със 7 медала.

Забелязали, че се справят сами с трудностите и че успяват въпреки тях, ръка на младите борци подават Община Ветово и президентът на клуба - бизнесменът Самет Басри, като им купуват екипи и финансират изявите им.

На 17 юли десет възпитаници на клуба и техните треньори заминават на лагер-подготовка в Апенвайер, Германия, където в рамките на една седмица ще тренират в европейски условия. Домакините от борцовия клуб в немския град вече са им приятели, защото преди време техни борци гостували в Глоджево и спали в същия клуб, който нашенците изградили.

Докато младите надежди на борбата в Лудогорието тренират усилено, техните съграждани не спират да им помагат. Спортни уреди, помощни средства и оборудване за клуба пристигат от всички страни в Европа, в които работят жители на Глоджево, местните жители пък помагат труд и волни дарения. Шенол АХМЕДОВ