shadravan.jpg abonament1.png
 
 


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Разград се включи в обсъждането на проекта за нов социален закон
06 July 2018

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри обществено обсъждане на областно ниво на Проекта на Концепция на Закона за социалните услуги.

Целта на инициативата е всички предложения, мнения и становища да бъдат разгледани от създадената от МТСП работна група за разработване на закона, след което концепцията да бъде финализирана и одобрена.

06_07_2018_oblasten-2.jpg

Новият закон ще уреди обществените отношения, свързани с предоставянето, ползването, финансирането, качеството, контрола и мониторинга на социалните услуги.

Областният управител призова участващите в заседанието представители на РД“Социално подпомагане“, РУО, РЗИ, РЗОК, синдикати, неправителствени и работодателски организации да представят свои предложения, свързани с практиката им, които биха подобрили социалните услуги в полза на нуждаещите се.

Презентация на основните принципи на Концепцията направи директорът на РД“Социално подпомагане“-Разград Татяна Костова.

Участниците в обсъждането имаха предложения, касаещи необходимостта от обучения и квалификации на персонала, от общностни грижи с цел предотвратяване на конфликти, от финансиране на дейностите, които стават ангажимент на общините, по-голяма финансова подкрепа за асистираната услуга и други.

Всички идеи трябва да бъдат представени в писмен вид днес до обед на електронната поща на Областната администрация, след което ще бъдат обобщени и изпратени в МТСП, съобщават от пресцентъра на институцията.