Начало Искам думата Кой сте вие, Виктор Врачев?
Кой сте вие, Виктор Врачев?
09 July 2018

Спомням си, че в юношеските ми години на сцената на Разградския драматичен театър беше представена с огромен успех пиесата „Кой сте вие, д-р Зорге?“. В главната роля играеше н.а. Любомир Киселички, като имаше по две представления дневно. Пиесата вървя на сцената поне два месеца, а аз я изгледах поне десетина пъти.


09_07_2018_vra4ev.jpghodjov.jpgИ ако се връщам към онези години, то е заради заглавието, и което искам да перифразирам на „Кой сте вие, Виктор Врачев“? Съзнателно не се обръщам към него в учтива форма, тъй като с пристрастните си коментари, доста отдавна е загубил моето уважение, както и това на многобройните зрители-фенове на „Лудогорец". Преди време си признах, че заради него и колегите му Илиан Енев и Гено Даскалов гледам мачовете с изключен звук на монитора. Въпросният Врачев не крие, че е фен на припознатия отбор от Ловеч, а Енев и Даскалов са фенове на друг столичен клуб. Няма лошо в това да имаш клубни пристрастия, но никак не е етично заради тях обезсмисляш в ефир труда на отбор, който вече седма година, напук на някои „грандове" диктува и ще продължава да диктува футболната мода у нас.

Още преди първия съдийски сигнал на Табаков в четвъртък срещу „Славия" Виктор Врачев изля негативизма си спрямо „Лудогорец". „Информира зрителите, а после го повтори няколко пъти как в разградския отбор имало само един българин, а в този „на белите" – само един чужденец. По-късно всички се убедиха в качествата на футболистите от двата отбора. „Лудогорец“ надигра по убедителен начин софиянци, което си призна и техният наставник Златомир Загорчич. Не съм наясно колко жители има кв. „Овча купел" в София, чийто представител е „Славия", но имах чувството, че всичките те се бяха изсипали в наказателното поле на белите, само и само да не допуснат гол в своята врата. Всичко това бе старателно премълчавано от Врачев, но за сметка на това вдигна олелия до небесата след 57-ата минута, когато Галин Иванов се строполи на земята и поиска дузпа. До края на мача Врачев се тюхкаше, че Табаков е ощетил „Славия“. В този ред на мисли се обръщам към него: „Кой сте вие, Виктор Врачев, и в качеството си на какъв давате оценки на съдийски решения и насочвате общественото мнение срещу „Лудогорец“. Вашата задача е само да констатирате събитията на терена, а анализите са задължения на други. Само ще ти кажа, че в ония години, когато ти още не си бил роден, по Канал 1 имаше един коментатор от Варна- Стефан Янев, който досущ като теб нереализирал се футболист, се опита да направи кариера като коментатор. За разлика от сега, тогава случайни хора като теб и Илиан Енев не можеха да се наредят и на опашката за кастинг дори. Малко по-умерен в коментарите си е Гено Даскалов, което вероятно се дължи на факта, че две години подред отразяваше и коментираше зимните контроли на „Лудогорец“ в Турция и му е гузно да обели дума против нашия отбор. Гено Даскалов бе човекът, който ме накара да се съмнявам в познанията си по български. Наложи се да питам корифей в тази област, който ме увери, че не аз, а в случая телевизионерът Гено Даскалов не познава майчиния си език. Цели десет дена Даскалов ни уверяваше, че Натанаел отсъства от подготовката в Турция, тъй като е пуснат да присъства на погребението на своята СВЕКЪРВА в Бразилия!


Неотдавна прочетох, че друга телевизия е спечелила правата за Първа лига. Ако наистина е така, ще бъда адски щастлив, че най-после ще се отървем от тези трима многознайковци, които не се свенят да поучават съдии и треньори!


Мехмед ХОДЖОВ


П.П. Мачовете от Световното наблюдавам по чужда телевизия и съм изключително доволен, че не ми пълнят главата с небивалици.