shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Детската академия по безопасност се мести в центъра на Разград
09 July 2018

На ново място ще се състои тазгодишното 18-то издание на Детската академия по безопасност. Това съобщиха от областната дирекция на МВР-Разград, която ежегодно организира проявата, в партньорството с Български червен кръст, РИОКОЗ и Центъра за ученическо, техническо и научно творчество.


Традиционно инициативата се провеждаше край Ронда в Градския парк, за първи път обаче тази година това ще се случи в центъра на Разград. С разрешение на Общината Академията ще стартира в пространството между Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ и джамията Ибрахим паша“. Целта е да се даде по-голяма гласност на полезната кампания и в нея да се включат не само участниците в „Еколято“, но и други деца от града.

Академията по безопасност е част от проекта „Детска полицейска академия“, а идеята е участниците в нея да трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, да се запознаят с действащото законодателство, да придобият чувство за отговорност и работа в екип, както и да се осмисли свободното им време през ваканцията.

По време на инициативата подрастващите ще имат възможност да наблюдават демонстрации със специализирана техника, както и задържане на „престъпник“ и изпълнение на команди от полицейско куче.

Както всяка година ще бъдат обособени четири секции – КАТ, Пожарна безопасност, Спасителни дейности и Български червен кръст, в които униформени служители и специалисти ще запознаят децата с работата, с техниката и екипировката си.

Учениците ще имат възможност лично да изпробват пожарникарските и полицейски каски, сирените и снаряжението на автомобили на спешните служби, да научат как се оказва първа помощ, да слушат здравни беседи.

Първата проява на Академията е този петък от 9.30 часа, другите смени са насрочени за 20 юли и 10 август.

Мила КЮЛЮМОВА