Търсене

Начало Оживление Теодосий Спасов и швейцарски симфоничен оркестър свирят в Разград
Теодосий Спасов и швейцарски симфоничен оркестър свирят в Разград
09 July 2018

Брилянтни авторски композиции на световноизвестния изпълнител на кавал Теодосий Спасов с изтънчено звучене на джаз, фолклор и класика ще чуят разградските ценители на изкуството. Виртуозният музикант, който е родом от Исперих, ще гостува заедно със солистите Ивайло Ковачев – пиано, Борис Динев – ударни и музикантите от Младежки симфоничен оркестър – Берн, Швейцария, с диригент Дружелюб Янакиев.


Публиката има шанса да се потопи в магичното звучене на концерта „На изток от Алпите“, който ще се проведе на 11 юли /сряда/ от 19 часа в залата на Общинския културен център.

„Програмата включва творби на композитори, чиито пиеси са повлияни от фолклора на Средна и Източна Европа. Досега имахме три концерта в Берн и един в зала „България“ в София, които минаха при изключителен успех“, разказа Теодосий Спасов.

Заедно с младите музиканти от Швейцарския младежки оркестър „кавалджията на планетата“, както го нарича Милчо Левиев, ще изпълни авторските си композиции „Четири котки и една луна“, „Странен повод“, „Олицетворение“, „Балада за една надута гайда“,

„Отвъд границата“, „Отворено настроение“.

По време на концерта ще звучат оригинални пиеси, които съчетават класическа европейска музика с балкански интонации. Зрителите в залата ще чуят „Унгарски скици“ от Бела Барток, Румънска рапсодия №1 от Джордже Енеску, „Ръченица“ и „Пайдушко“ от Петко Стайнов.


Антония КИРИЛОВА