shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Фолклорна вечер с гости от три държави се проведе в Исперих
09 July 2018

Фолклорни състави от три държави гостуваха на Исперих в рамките на проекта „Мрежа от градове“ по програма „Европа на гражданите“. Във визитата се включиха представители на партньорските организации от Решица-Румъния, Торино-Италия и Гьонгьош-Унгария, както и домакините от българска страна - Асоциация „Интегро“ и Община Исперих.

09_07_2018_ahinora5.jpg

По време на престоя си в Исперих гостите разгледаха Тракийската царска гробница край Свещари, бяха им презентирани добри практики за социално включване в обществото на уязвими групи. Самодейците посетиха майчиния център във Вазово, а други бяха посрещнати в ДГ „Щастливо детство”, където деца в народни носии им поднесоха по традиция погача, сол, пипер и мед, след което им изнесоха програма.

В Бизнесцентър – Исперих се проведе уоркшоп. Представени бяха принципите за изработване на стратегии за местно развитие, както и местните общности, с които се работи.

В ПГСС „Хан Аспарух” групата се запозна с работата по проект за приобщаване на ромски ученици към учебния процес и с дейността по трапезарията за социално слаби.

Гвоздеят на програмата бе Международната фолклорна вечер в салона на читалище „Съзнание – 1891“, в която освен чуждестранните състави участваха и самодейците от ТК „Ахинора“ от Исперих.

Гост на събитието бе областният управител Гюнай Хюсмен.


Ангел НИКОЛОВ

снимка: Мехмед АЗИЗ