shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.02.2019 г.
ekip7-small-2019-2-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Шеста година разградчанин гази във вода заради калпаво изпълнен проект
09 July 2018

Вече шеста година разградчанин гази във вода заради калпаво изпълнен проект за благоустрояване на квартала му.

Още в края на 2014 година Исмаил Сабри – Пилича потърси редакцията, за да сигнализира, че от две години от Общината го лъжат, че ще му решат проблема.


09_07_2018_garaj-6.jpgБившият футболист на „Лудогорец“, който живее на ул. Бели Лом“ 57 вх.А, разказа, че след ремонта по проекта за обновяване на 7-те квартала на Разград, при всеки дъжд пред гаража му и съседните три се образува голяма локва и за да си изкара колата, трябва да гази водата.

Причината – майсторите направили обратен наклон.

Междувпрочем с идентични оплаквания в редакцията на „Екип 7“ през последните няколко години са идвали и други хора от същия квартал, което само по себе си говори как е свършена работата по благоустрояването.

Абсурдното в случая с Исмаил Сабри е това, че след нашата публикация, бригада на фирмата изпълнител отишла на мястото и направила ремонт на ремонта, но той се оказал също толкова калпав. Вместо да вдигнат нивото на асфалта до прага на гаража му, те изрязали ненужно дълъг участък от алеята пред вратите и излели нов асфалт, наклонът към гаража на Пилича обаче останал същият. И сега при всеки дъжд водата и калта продължават да се стичат натам.

Дори не го ползваме вече, колата я държим навън. При последния голям дъжд ми се наложи да вляза вътре и се подхлъзнах в калта. Добре, че успях да се подпра на вратата, иначе щях да падна, разказа Исмаил.

Той призна, че се е принудил да ни потърси отново, защото вече няколко пъти ходил при шефа на фирмата изпълнител господин Изворов и той няколко пъти му обещавал, че ще прати хора, но това така и не се случило. Последното обещание било „като се стопли времето“.

Е, времето се стопли, скоро даже пак ще започне да захладнява, но моят проблем си остава. Със сигурност гаранцията на „благоустрояването“ е изтекла, но на ремонта предполагам не е, така че да бъдат така добри да дойдат и този път да си свършат работата като хората. Все пак това е лоша реклама за тяхната фирма, защото преди да ни благоустроят, всичко си беше наред, каза Исмаил Сабри.

Мила КЮЛЮМОВА