Начало Новини Бизнесът обяви 144 свободни места за работа и стаж
Бизнесът обяви 144 свободни места за работа и стаж
11 July 2018

144 свободни позиции за работа, стаж и обучение са обявени в трите дирекции „Бюро по труда“ в Разградска област. Работодатели предлагат 95 вакантни места за работа, 41 за обучение и 8 за стаж.

Най-много заявки са постъпили в разградското бюро по заетостта, което покрива общините Разград, Лозница и Цар Калоян.


Търсят се десет медицински сестри, шестима машинни оператори на металорежещи машини, трима учители по английски език, преподавател по химия и по математика.

Фирмите са обявили места за шофьори на тежкотоварни автомобили, общи работници, продавач-консултанти, водопроводчици, машинисти на еднокофов багер, техници в сферата на телекомуникациите, технически изпълнител, работник за увеселителен парк.

Сред търсените кадри са техник механик-шивашко производство и шивач на дамско облекло, владеещи китайски език, управител на детско заведение, техник – строителство и архитектура, охранител, счетоводител, мениджър, психолог, специалист връзки с обществеността.

Набират се десет пикола, по петима камериери/ки, готвачи, бармани и сервитьори за хотел в град Бяла, Варненско.

По проект „Нова възможност за младежка заетост“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“ се предлагат възможности за стажуване на двама монтьори – ремонт на машини и оборудване, двама електромонтьори, двама монтажници за инсталиране на промишлено оборудване, електромеханик, автомонтьор.

По програмата са обявени 38 позиции за обучение по време на работа на монтьори – ремонт на машини и оборудване, електромонтьори, обслужващи работници в промишленото производство, пекари, организатор експедиция, товаро-разтоварна и спедиторска дейност, електромеханик, автомонтьор, монтажници за инсталиране на промишлено оборудване. Фирмите предлагат обучение за производител на хляб, товарач на стоки, асистент продавач, миячи на превозни средства, охранители, монтажници на хладилни и климатични инсталации.

В дирекция „Бюро по труда“ в Исперих са постъпили четири заявки за заетост за старши счетоводител, счетоводител, завеждащ административна служба и лаборант. По програмата за младежка заетост се предлага обучение за един магазинер и двама технически сътрудници.

Четири вакантни работни позиции са обявени в дирекция „Бюро по труда“ – Кубрат, работодателите търсят готвач, техник механик на автомобили и кари, двама шофьори на тежкотоварен автомобил с категория СЕ за работа във Варна.