shadravan.jpg abonament1.png
 
 


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Близо 1000 лева събраха от кампанията „Да бъдем хора за Севдалин“
11 July 2018

1000 лева, това е равносметката от благотворителната кампания в подкрепа на 30-годишния бивш щангист Севдалин Иванов от Шумен, който е прикован в инвалидна количка след като получава дефинитивно прекъсване на гръбначния мозък при инцидент.


11_07_2018_kampaniq.jpgВ подкрепа на младия мъж се отзова републиканският шампион по класически културизъм и бизнесмен Андрей Андреев от Разград, който организира акцията „Да бъдем хора за Севдалин“. В продължение на месец се продаваха специално изработени тениски и събраната сума беше предоставена за възстановяването на бившия спортист. С част от парите са поръчани специални ръкавици от Англия, които са проектирани от човек, преживял същата травма и му помагат в ежедневната рехабилитация.

„След инцидента лекарите ми казаха, че ще остана парализиран, но с всекидневни тренировки и упражнения успях да възстановя двигателната активност на ръцете си. Ръкавиците ми помагат за поддържане на силен захват и не позволяват на китките да се отпускат, докато тренирам мускулите, които са увредени“, разказа бившият спортист.

Днес, пет години след инцидента, може сам да се премести от леглото в инвалидната количка, благодарение на силния си дух, воля за живот и подкрепата на семейството и приятелите си.

Признателен е на всички, които са отделили от времето и енергията си, за да му помогнат и смята със събраната сума от благотворителната кампания да посети център в Полски Тръмбеш. Заведението разполага с басейн и фитнес уреди, които са пригодени специално за хора с увреждания.

„Когато бях здрав си мислех, че имам приятели, но след инцидента всички изчезнаха, когато най-много се нуждаех от тяхната подкрепа. Със своите действия Андрей ми показа, че е истински приятел, което е най-ценното за мен, защото парите идват и си отиват, но чистите човешки отношения остават“, разказа Севдалин Иванов.

От своя страна републиканският шампион благодари на всички, които са участвали в кампанията и са си купили тениски с желанието да помогнат на спортиста от Шумен.

„Кампанията в подкрепата на Севдалин ще продължи и смятам да организирам нови събития с благотворителна цел, които да вдъхнат на нашето момче със шампионско сърце нови сили и надежда за достоен живот“, категоричен е Андреев.


Антония КИРИЛОВА