Търсене

Начало Новини Близо 1000 лева събраха от кампанията „Да бъдем хора за Севдалин“
Близо 1000 лева събраха от кампанията „Да бъдем хора за Севдалин“
11 July 2018

1000 лева, това е равносметката от благотворителната кампания в подкрепа на 30-годишния бивш щангист Севдалин Иванов от Шумен, който е прикован в инвалидна количка след като получава дефинитивно прекъсване на гръбначния мозък при инцидент.


11_07_2018_kampaniq.jpgВ подкрепа на младия мъж се отзова републиканският шампион по класически културизъм и бизнесмен Андрей Андреев от Разград, който организира акцията „Да бъдем хора за Севдалин“. В продължение на месец се продаваха специално изработени тениски и събраната сума беше предоставена за възстановяването на бившия спортист. С част от парите са поръчани специални ръкавици от Англия, които са проектирани от човек, преживял същата травма и му помагат в ежедневната рехабилитация.

„След инцидента лекарите ми казаха, че ще остана парализиран, но с всекидневни тренировки и упражнения успях да възстановя двигателната активност на ръцете си. Ръкавиците ми помагат за поддържане на силен захват и не позволяват на китките да се отпускат, докато тренирам мускулите, които са увредени“, разказа бившият спортист.

Днес, пет години след инцидента, може сам да се премести от леглото в инвалидната количка, благодарение на силния си дух, воля за живот и подкрепата на семейството и приятелите си.

Признателен е на всички, които са отделили от времето и енергията си, за да му помогнат и смята със събраната сума от благотворителната кампания да посети център в Полски Тръмбеш. Заведението разполага с басейн и фитнес уреди, които са пригодени специално за хора с увреждания.

„Когато бях здрав си мислех, че имам приятели, но след инцидента всички изчезнаха, когато най-много се нуждаех от тяхната подкрепа. Със своите действия Андрей ми показа, че е истински приятел, което е най-ценното за мен, защото парите идват и си отиват, но чистите човешки отношения остават“, разказа Севдалин Иванов.

От своя страна републиканският шампион благодари на всички, които са участвали в кампанията и са си купили тениски с желанието да помогнат на спортиста от Шумен.

„Кампанията в подкрепата на Севдалин ще продължи и смятам да организирам нови събития с благотворителна цел, които да вдъхнат на нашето момче със шампионско сърце нови сили и надежда за достоен живот“, категоричен е Андреев.


Антония КИРИЛОВА