shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 19.04.2019 г.
ekip7-small-2019-4-19.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Още един нов магистрат встъпи в длъжност в Окръжен съд – Разград
11 July 2018

Още един нов магистрат встъпи в длъжност в Окръжен съд-Разград. След като преди седмица клетва като младши съдия положи Ангел Ташев, в понеделник пред колектива на институцията бе представен и Александър Христов.


11_07_2018_sadia-1.jpg37-годишният съдия, който до май месец беше част от състава на Районен съд-Разград, е спечелил конкурс за свободна позиция в Окръжен съд-Бургас. След постигната договорка обаче, той ще размени мястото си със съдия Диляна Николова от Царево, която миналото лято бе назначена в Окръжен съд-Разград.

Двамата подали молби за рокадата, искането им е било одобрено с решение Висшия съдебен съвет на 26 юни.

Атанас Христов е родом от Шумен, завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 2006 година. Кариерата му започва като дознател в областната дирекция на МВР в Шумен. През 2007 година е назначен за младши съдия в Окръжен съд-Разград, а през 2010 година става съдия в Районния съд в Разград.

В понеделник актът му за встъпване в длъжност беше подписан от председателя на Окръжен съд-Разград Лазар Мичев. В присъствието на съдии и служители, той му пожела бързо да се впише в колектива и посочи, че в институцията се работи при високи стандарти.

Радвам се, че съм тук, очаквам подкрепа от по-опитните колеги, каза съдия Христов.

Първото дело, което той ще разгледа, е насрочено за идната седмица, тъй като всички производства на съдия Николова са му били прехвърлени.

Мила КЮЛЮМОВА