shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.11.2018 г.
ekip7-small-2018-11-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Осъдиха жена от Разград за обида във фейсбук
11 July 2018

Общо 2762 лева ще трябва да плати разградчанка за публикувана във фейсбук обида. Това е решил състав на Районния съд по делото срещу С.П.П.

Засегната от поста в социалната мрежа К.Г.Г. завела срещу нея граждански иск за обида, клевета и разгласяване на позорни обстоятелства.


11_07_2018_nakazanie.jpgСлед като се е запознал с материалите по производството, съдия Константин Косев е преценил, че претенциите на потърпевшата са частично основателни. С.П. е била призната за виновна в това, че на 11 ноември миналата година е разпространила чрез глобалната мрежа фейсбук унизителни твърдения за честта и достойнството на К.Г.

С решение на съда тя е освободена от наказателна отговорност, като вместо това й е наложено административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Наред с това С.П. е осъдена да плати на жалбоподателката 800 лева за нанесените неимуществени вреди с лихвата от ноември 2017 година. В останалата част до сумата от първоначално предявените 3000 лева претенциите на К.Г. са отхвърлени като неоснователни.

За сметка на С.П. остават също направените от обидената жена деловодни разноски от 812 лева, както и таксите и разходите съдебното производството за общо 150 лева.

По обвинението за клевета, нанесена чрез разгласяване на позорни обстоятелства, подсъдимата е била оправдана, а искът от 3000 лева е отхвърлен от магистратите.

Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред Окръжен съд-Разград.

Мила КЮЛЮМОВА