shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.08.2019 г.
ekip7-small-2019-8-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Почна голямото местене на Математическата
12 July 2018

Започна голямото преместване на Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, която от новата учебната година ще дели една сграда със СУ „Христо Ботев“ в Разград. Само за четири дни всички чинове, столове, маси, техническо оборудване и документация от старата сграда са изнесени в новата, коментира директорът на училището Мануел Василев.

13_07_2018_mestene_2.jpg

13_07_2018_mestene_3.jpgТой поясни, че до края на седмицата трябва да приключат ремонтните дейности, които включват смяна на старото подово покритие, измазване и боядисване на стените в стаите и коридорите, подмяна на вратите, цялостно обновяване на санитарните възли.

Гимназията ще използва 25 стаи с учебна цел, три канцеларии, две хранилища и физкултурен салон. Подготвят се кабинети по биология, физика, химия, които ще имат устойчиви подови настилки, плотове и специализирано оборудване.

През новата година учениците ще се обучават на една смяна в три кабинета по математика, три по български език, четири по английски, четири компютърни зали, отделни стаи по история и по география. Във фоайето на централния вход ще бъде поставена витрина със символите на гимназията – знамена, купи, грамоти и награди на учениците.

13_07_2018_mestene_1.jpgПродължава набирането на средства за оборудване на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, до този момент в рамките на дарителската кампания са събрани 22 000 лева. С част от средствата 8 000 лева са купени 15 лаптопа за компютърните зали, такава е била волята на дарителите от „Лайънс клуб“ и сдружение „Лудогорие“.

Със средства от бюджета на училището са осигурени 350 стола, 150 маси, 15 лаптопа и 11 бели дъски, с които ще бъдат оборудвани новите кабинети. От гимназията набират доброволци, които да помогнат при преместването на мебелите и техниката на 18 и 19 юли.

В момента целият педагогически колектив и персонал на училището е ангажиран с дейностите по преместване в новата сграда и подготовка на бъдещите класни стаи.

„Имаме още много работа, но се движим добре с графика. Правим всичко, което ни е по силите и се опитваме да съберем допълнителни средства за видеонаблюдение, монтаж и демонтаж на климатици, както и за нови щори за стаите в цялата сграда. Полето за работа е огромно, училището има нужда от още подобрения на материално-техническата база. Физкултурният салон и плочките около сградата трябва да се ремонтират, но това ще се случи поетапно във времето“, заяви Василев.


Антония КИРИЛОВА