shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.04.2019 г.
ekip7-small-2019-4-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Община Разград обяви обществена поръчка за сметопочистването
12 September 2018

Община Разград обяви обществена поръчка с предмет: „Събиране и транспортиране на битови отпадъци, разполагане и поддръжка на съдове за битови отпадъци, лятно и зимно почистване на улици и други места за обществено ползване“. Това се налага, тъй като договорът със сегашния изпълнител на дейностите по сметосъбиране – фирма „ЕфСиСи /FCC/ - България“ изтича в края на октомври.


Настоящата поръчка е за срок от две години и е с прогнозна стойност 3 500 000 лева без ДДС. Както и досега изпълнителят ще се грижи за чистотата както в Разград, така и в населените места. В момента контейнерите в центъра на града се изпразват всекидневно, а в останалата част – през ден. За селата също се изготвя график за извозването на отпадъците, който периодично се качва на интернет сайта на Община Разград.

Тъй като стойността на поръчката е непроменена, може да се смята, че честотата на извозването ще се запази същата.

Вече над 15 години фирмата, която се грижа за чистотата в Разградска община е в основата си една и съща, но през годините сменя както собствениците, така и наименованието си. Първо беше „Шеле“, после „А.С.А. Шеле““, „А.С.А. България“, а от февруари 2017 година - „ЕфСиСи България“.

Дали сегашният изпълнител ще продължи дейността си тук и през следващите две години ще стане ясно след като мине публичното състезание. Назначената от кмета комисия ще определи победителя по два основни критерия: програма за изпълнение на дейностите – тежест 60 и цена – 40. Дали ще има други участници в конкурса ще стане ясно след изтичане на срока за подаване на документити - 17.30 часа на 5 октомври /петък/. Отварянето на офертите ще започне от 11 часа в понеделник, 8 октомври в зала 102 на общинската администрация.


Димитър КИРИЛОВ