shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 20.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-20.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Първа копка на физкултурния салон на Езиковата
19 September 2018

В понеделник, 17 септември, в двора на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград бе направена първа копка на строителството на дълго очаквания физкултурен салон, който ще се ползва от Езиковата гимназия и съседното ОУ „Н. Й. Вапцаров“. Копката с права лопата извърши кметът на разградска община Валентин Василев, а депутатката Десислава Атанасова лисна менче с вода.

19_09_2018_salon-1.jpg

Преди да разбие бутилка шампанско в багера, Василев поздрави екипа, който е работил в продължение на две години за успешната реализация на проекта и пожела спорна работа на фирмата изпълнител - „САВ – Разград“ ООД.

Други официални лица на събитието бяха председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, зам.-кметовете Галина Георгиева, Ердинч Хасанов, зам. областният управител Евгени Драганов, началникът на РУО – Разград Ангел Петков, общински съветници.

Директорите на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и ОУ „Никола Й. Вапцаров“ Пейчо Георгиев и Галин Парашкевов благодариха за усилията на ръководството на Община Разград, като нарекоха събитието „двоен празник“.

19_09_2018_salon-5.jpgСпортното съоръжение ще се реализира в рамките на проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на град Разград“ с бенефициент Община Разград.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Общата стойност на проекта е 9 897 137. 19 лева, от които 9 853 637. 19 лева безвъзмездна финансова помощ, а 43 500 лева собствен принос. Неговата продължителност е 30 месеца и е насочен към модернизиране на образователната инфраструктура и подобряване качеството на образованието в община Разград чрез обновяване и реконструкция, реализация на мерки за подобряване на енергийната ефективност и рехабилитация на дворните пространства на 11 обекта на образователната инфраструктура в град Разград.

19_09_2018_salon-3.jpgОсвен строителството на физкултурния салон, проектът предвижда реновиране на детските градини „Райна Княгиня“, „Славейче“, „Митко Палаузов“, „Шестте ястребинчета“, „Зорница“, „Приказка“, „Незабравка“, детските ясли „Слънчево детство“ и „Звездици“, ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ /втори корпус/ и ОУ „Н.Вапцаров“.