shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Разградската гимназия „Мария Кюри“ събра вниманието на изложение в Пловдив
08 October 2018

От 3-ти до 5-ти октомври представители на ПГХТБТ – Разград /Стойчо Стоев – директор на гимназията, и старши учитилите Недка Тицова, Нирюн Ахмед и инж. Албена Илиева/, участваха в Националните дни на ученето през целия живот - Пловдив 2018. Срещнаха над 35 професионални гимназии, обучителни институции, работодатели и представители на МОН.


08_10_2018_himia.jpgПрез първия ден бяха отчетени резултатите и бъдещите дейности за работа в Електронна платформа за учене на възрастни в Европа – EPALE.

На 3 и 4 октомврив „Цар-Симеоновата градина“ в Пловдив бяха открити Националните дни за учене през целия живот. Изложението на институциите за образование и обучение на възрастни беше до Виенския павилион в градината и се радваше на вниманието на обществеността на Пловдив.

Павилионът на химиците от Разград беше един от най-атрактивните и предизвика голям интерес както сред колегията, така и сред граждани и гости на Пловдив. Педагозите представиха разнообразното приложение на живите клетки в служба на човека. За любознателните имаше възможност да се запознаят чрез модерен микроскоп с микроорганизмите продуценти на антибиотици и на други, участващи във ферментацията на кисело мляко, хляб, вино, бира, оцет и други продукти от нашето ежедневие. На вкусовите оценки бяха подложени произведени от възпитаниците на гимназията оригинални продукти – хляб с девет билки; биволско кисело мляко с билки; ябълков и винен оцет; билкови сапуни и етерично-маслени екстракти. Туристи от Израел харесаха много хляба, а студенти от Япония отличиха билковото биволско мляко. Много от пловдивските майстори на домашно приготвените храни, оцениха високо вкусовите качества на хляба и млякото и поискаха тайната съставка.

 

 

Инж. Албена ИЛИЕВА, ПГХТБТ