shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
В Разград се игра международен футболен турнир „Каолин - България“
08 October 2018

Немската фирма „Каолин“ - Сеново, която има дъщерни дружества в 13 страни на Европа, проведе в събота турнир по футбол с международно участие „Каолин- България 06.10. 2018 г.“. Турнирът е традиционен и ежегодно се провежда при домакинството на различни страни, в които фирмата има поделения.


08_10_2018_kaolin-1.jpgФутболната надпревара на 8 отбора, свързани с „Каолин“ - от Сеново, Ветово, Девня –Игнатиево, Димитровград, „Копови Уб – Сърбия, „Юго Каолин“ - Сърбия и „Холтерн“ - Германия, се състоя на спортната база на ПФК „Лудогорец“ „Гнездо на орли“, която предостави отлични условия за изява на аматьорите футболисти, работещи във фирмата. Отборите бяха разпределени в две групи по четири отбора, като в групата се игра всеки срещу всеки, на финала играха победителите в групите, а вторите играха за 3-4 място. Така на финала се срещнаха отборите победители в групите - „Холтерн“ от Германия и „Копови Уб –Сърбия“. По-дисциплинираният отбор, с по-рационална игра в нападение и в защита, бе немския, който победи и се окичи със златните медали и заслужи шампионската купа. Сребърните медали и купата за второто място бяха връчени на сърбите.

08_10_2018_kaolin-2.jpgБронзовите медали и купата, връчена на капитана Денислав Генчев от Разград, бе за третото място на отбора на Ветово.

Всички награди в много тържествена обстановка, под звуците на футболния химн на УЕФА, връчи на отборите изпълнителният директор от немската страна Волф Харлфингер. Изпълнителният директор на фирмата от българска страна Димитър Рангелов бе футболист и влезе да подсили тима на Димитровград.

На отборите, които играха много сърцато, но не достигнаха до медалите, ръководството на фирмата подари маркови футболни топки. Купонът продължи до първи петли в хотел „Картоон“.


Здравко ДУШКОВ