shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
47 специализирани полицейски операции са проведени в Разградско за месец
08 October 2018

47 специализирани полицейски операции са проведени на територията на Разградска област само за един месец. Това съобщи на редовния си брифинг директорът на ОД на МВР старши комисар Ивайло Йовчев.

 

По линия на наркотиците са реализирани седем акции спрямо т. нар. активен криминален контингент, както и мероприятия с незабавен превантивен ефект.


В резултат от това са образувани пет досъдебни производства – четири за притежание и разпространение на дрога и едно за отглеждане на наркотични растения. За сравнение през септември 2017 година не е имало нито едно подобно дело.

Подобрение на средата за сигурност по линия „Наркотици“ се отчита като цяло за годината.

За първите девет месеца на 2018 година образуваните досъдебни производства за притежание и разпространение на дрога са се увеличи с над 53,85 % - през същия период на 2017-та те са били 26, сега са 40, съобщи старши комисар Йовчев.

В рамките на септември на общодържавно издирване са били обявени 23 лица 10 от които свидетели и трима обвиняеми по досъдебни производства, четирима бегълци от ВУИ и шестима други. При проведени шест специализирани операции по линия издирването са установени общо 43 лица, включително такива обявени в предходни периоди.

За противодействие разпространението на акцизни стоки без бандерол са реализирани 10 операции, проведени са и четири акции срещу конвенционалната престъпност в малките населени места.

Най-много – 20, са били операциите за осигуряване безопасността на движението и подобряване на пътната обстановка в областта.

Освен огромният брой фишове и актове – над 2000, са образувани четири бързи производства за шофиране под въздействието на наркотични вещества и 10 за управление след употреба на алкохол с над 1,2 промила.

Мила КЮЛЮМОВА