shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Стоматолози съчетаха науката с футбола и туризма
10 October 2018

В края на миналата седмица над 50 лекари по дентална медицина от областта и съседните на Разград областни градове взеха участие в лекция-семинар на тема „Стоматология с минимална интервенция“. Събитието бе организирано съвместно разградска районна колегия към български зъболекарски съюз и фирма „Дентатехника“, специализирана за търговия на дентални материали и обучения.

10_10_2018_stomatolozi_1.jpg

10_10_2018_stomatolozi_2.jpgПо думите на председателя на местната съсловна организация д-р Стоил Кондов, темата на лекцията е неслучайно подбрана, тъй като тя има изключително профилактична насоченост към предпазването от кариеса и неговите усложнения, ранната му диагностика и неинвазивното лечение. По статистика на НЗОК, област Разград е с една от най-високите заболеваемости от кариес при децата в цялата страна.

След научната програма гостите на града - лекари по дентална медицина, участваха в организирана от управителния съвет на местната колегия екскурзия до някои от забележителностите на града.

Първо посетиха Спортната база „Гнездо на орли“, където след вкусен обеден кетъринг, много емоции и приятни изненади от страна на домакините, направиха подробна обиколка на най-модерната тренировъчна база на Балканите.

Съпътстващата програма продължи в Националния археологически резерват „Абритус“. Гостите на древния град се запознаха с уникалните археологични находки благодарение на любезните домакини от единствения по рода си интерактивен музей. Хубавото време позволи на групата да се потопи в късноантичната атмосфера с разходка и беседа из комплекса.

В кратко интервю председателят на РК към БЗС д-р Стоил Кондов заяви:

„Искахме да съчетаем полезното с приятното и освен научната част от деня, да покажем на колегите, гости на града, някои места, за които не са подозирали или отдавна са се надявали да посетят. Наука, спорт, история и туризъм. Мисля, че подобно мероприятие е ново за града и се надявам да бъде оценено от нашите колеги, които се запознаха с малка част от духовното и антично наследство на нашия край. Надяваме се следващите ни срещи да са с още по-интересни и емоционални с голям професионален, спортен и туристически заряд“.