shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Николай Галинов е петият най-добър културист в света
10 October 2018

Абсолютният ни държавен и европейски шампион по културизъм при младежите Николай Галинов Пенчев се нареди пети сред най-добрите в този спорт в света.

В края на миналата седмица разградчанинът участва в най-престижния турнир за аматьори „Мистър Олимпия“, за да се бори за влизане в професионалните листи, като стигна до финала на състезанието.


10_10_2018_kulturizam.jpg10_10_2018_niki_galinov.jpg

Ники се пусна в най-тежката категория от 90 до 102 кг със състезателно тегло 95 кг. и се съревновава с над 20 участници от цял свят. Сред конкурентите му имаше и културисти от най-големите и силни в момента школи по бодибилдинг – тези от Близкия Изток.

Въпреки че мери мускули с много по-възрастни, опитни и добре спонсорирани състезатели с неограничена финансови възможности, разградчанинът успя да влезе във финалната петорка в категорията и да се окичи с медал.

Макар да остана на крачка от професионалната карта, която получават само първите трима, шампионът ни призна че е изключително доволен от постигнатото.

Имаше състезатели от Иран, от Кувейт, такива на които им плащат за да тренират, да се възстановяват и да развиват. Издръжката им се поема от шейхове, от много големи фирми, които са и сред спонсорите на „Мистър Олимпия“. Аз успях да размина включително състезатели от тези отбори и няма как да не съм доволен, защото с пъти по-малко средства се класирах пети. Истината е, че ежедневно жертвам от времето си за възстановяване, за да работя и да мога да покривам разходите си за храна и добавки. Успях да участвам в „Мистър Олимпия“ с помощта на спонсорите си от „Интер Инженеринг-10“ ООД и с цената на заеми, призна Ники по телефона за „Екип 7“.

Над 1000 души участваха в тазгодишното есенно издание на „Мистър Олимпия“, което се проведе в Ковънтри, Великобритания. Главен съдия и водещ на състезанието беше един от най-известните професионални културисти в света Боб Чичерило, който още преди откриването на форума поздрави лично Николай Галинов.

Мила КЮЛЮМОВА