shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Ще има ли случай „Своге“ и край Разград?
10 October 2018

Този въпрос си задават почти всички, използващи осемкилометровата пътна отсечка от разклонението от жп прелеза на исперихския път към гара Разград. Движението по него стана особено натоварено след като преди три години положиха много тънък асфалт по пътя, което все пак си бе нещо.


10_10_2018_svoge.jpgПодалите сигнала се питат кога, а не дали отсечката ще влезе във вестникарските хроники и се надяват Бог и това да не стане със смъртни случай, както се случи неотдавна на лошия път край Своге.

На 600 метра от жп кантона по пътят се извива 90-градусов десен завой, без никаква видимост за пътуващите в отсрещното платно. Същата е ситуацията и за шофиращите към главния път за Исперих. Лично аз за малко да стана свидетел на здрав челен удар между бус от Ясеновец и управляван от шофьор от Дянково автомобил. Благодарение уменията на последния се размина само с одраскани тенекии, но следващият път едва ли ще е така леко.

Гледах как през лятото една ромска бригада с моторни резачки почистваше дървесината край пътя. Преминаващите по въпросната пътна отсечка се бяха зарадвали, че най-после ще имат видимост. Но не би. Ромите прибраха дървесината от лесните и прави отсечки, като изобщо не погледнаха към най-необходимите от прочистване участъци от пътя.

Не знам пътят държавен ли е или общински, но ако стопанинът му вземе мерки да изчисти растителността от виражите по пътя, наистина само въпрос на време е тук да се разиграе второ „Своге“! Още повече, че сме на прага на зимата и по заледения път ще овладяването на автомобилите ще става по-трудно...

Мехмед ХОДЖОВ
Снимка: Еджем ХОДЖОВА