shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Аутори и Томанов напускат „Лудогорец“
10 October 2018

„Ръководството на ПФК „Лудогорец“ взе решение да удовлетвори молбата на старши треньора Пауло Аутори договорът му с клуба да бъде прекратен по взаимно съгласие. Мотивите на бразилския специалист са лични“, съобщиха вчера следобед от клуба.

Съгласно уговорката Пауло Аутори ще води отбора в мача срещу „Левски“ на 20 октомври, след което ще си замине от България.


10_10_2018_ludogorets.jpgОще преди официално да бъде съобщена новината, вчера колумбийски медии съобщиха, че бразилецът ще поеме местния „Атлетико Насионал“.

Всъщност смяната не е никак неочаквана. Безспорно Аутори е треньор със сериозна визитка зад гърба си, но с „Лудогорец“ резултатите му са неубедителни и в родното първенство, и в Европа. В разградския клуб това е недопустимо и непростимо!

Начело на отбора засега ще застане Антони Здравков, досегашен помощник на Аутори и треньор на младежкия национален отбор. Той ще дебютира като старши треньор в мача с кипърския АЕК /Ларнака/.

Новината за напускането на Аутори беше съобщена вчера на футболистите, които се готвеха за мача с „Левски“ на тренировъчния комплекс.

Неочаквана и изненадваща бе обаче втората новина от ПФК „Лудогорец“ вчера.

Дългогодишният спортен директор на клуба Методи Томанов беше освободен от поста с решение на Управителния съвет. Очаква се в близките дни ръководството на ПФК „Лудогорец“ да направи структурни и организационни промени и да обяви кой ще заеме овакантената позиция.

„Управителният съвет на клуба благодари на Томанов за всеотдайната работа през годините. Той е с основна заслуга за селекцията в „Лудогорец“ от средата на 2011 година и има съществен принос за успехите на клуба в българското първенство и на европейската сцена.

ПФК „Лудогорец“ желае лични и професионални успехи на Методи Томанов в бъдещите му дейности“ се казва в съобщение до медиите.

Така и не стана ясно каква е действителната причина за освобождаването му. Според неофициални източници причината е също в неубедителното представяне на клуба през последните месеци.

В коментар за български медии собственикът на клуба Кирил Домусчиев, който е на бизнес визита в САЩ, вчера бе лаконичен и категоричен:

Промените, които извършихме, бяха назрели и в този момент са необходими. Действията ни са в името на по-доброто бъдеще на клуба. Нека привържениците на „Лудогорец“ да бъдат спокойни, че ръководството на клуба знае какво прави и ще продължи да следва политиката на развитие на клуба. Като структура и организация „Лудогорец“ ще продължи да се доближава до добрите европейски практики сред футболните отбори. Ще се стремим „Лудогорец“ да играе атрактивен и нападателен футбол, което ни спечели симпатиите на футболната общественост в Европа“.