shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 10.12.2018 г.
ekip7-small-2018-12-10.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis2.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Спряха конкурса за млади пианисти „Димитър Ненов“
10 October 2018

Традиционният конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“, който се провежда на всяка четна година и трябваше да се състои от 9 до 12 октомври, се отлага, съобщи главният експерт „Култура“ в Община Разград Виолета Антонова в отговор на наше питане. Конкурсът е една от емблематичните за Разград културни прояви.


10_10_2018_nenov3.jpgАнтонова поясни, че причината не е в местната администрация, която е съорганизатор на проявата и я подпомага с 4000 лева, а идва от Министерството на културата. Идеята била форматът на конкурса да се разшири и освен за млади пианисти, да бъде и за млади композитори. За да се реализира това, е необходимо време за организация и, разбира се, финансови средства, уточни Виолета Антонова.

Първи съобщи неприятната „новина“ главният инициатор за това в Разград да има конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“ - бившият дългогодишен диригент и директор на Разградската филхармония Георги Чимширов. В емоционално писмо до „Екип 7“ / публикуваме го отделно/ той се извинява от името на организаторите на всички млади пианисти, които дълго са се подготвяли за конкурса, както и на техните преподаватели.