shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Спряха конкурса за млади пианисти „Димитър Ненов“
10 October 2018

Традиционният конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“, който се провежда на всяка четна година и трябваше да се състои от 9 до 12 октомври, се отлага, съобщи главният експерт „Култура“ в Община Разград Виолета Антонова в отговор на наше питане. Конкурсът е една от емблематичните за Разград културни прояви.


10_10_2018_nenov3.jpgАнтонова поясни, че причината не е в местната администрация, която е съорганизатор на проявата и я подпомага с 4000 лева, а идва от Министерството на културата. Идеята била форматът на конкурса да се разшири и освен за млади пианисти, да бъде и за млади композитори. За да се реализира това, е необходимо време за организация и, разбира се, финансови средства, уточни Виолета Антонова.

Първи съобщи неприятната „новина“ главният инициатор за това в Разград да има конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“ - бившият дългогодишен диригент и директор на Разградската филхармония Георги Чимширов. В емоционално писмо до „Екип 7“ / публикуваме го отделно/ той се извинява от името на организаторите на всички млади пианисти, които дълго са се подготвяли за конкурса, както и на техните преподаватели.