Търсене

Начало Искам думата Какво ще става в „Лудогорец“?
Какво ще става в „Лудогорец“?
12 October 2018

Само преди седмица бях написал един материал „Какво става в „Лудогорец“? Той беше готов за печат след унизителната загуба в Цюрих, след още по-унизителна игра на нашите. След като обаче победихме във Враца, въпреки че противникът си беше един спаринг-партньор, реших да не нажежавам още повече обстановката около отбора и оттеглих статията.


hodjov.jpgПисанието бе осеяно с критики към треньора Пауло Аутори и ставаше дума за това как под негово ръководство „Проектът Лудогорец“ се намира в най-лошото си състояние от създаването му.

Седмица преди бразилецът да хвърли оставка, бях предвидил си, че дните му в „Лудогорец“ са преброени! И че след като е сменил 37 отбора, т.е никъде не се е задържал повече от осем месеца, ако не броим два пъти по-дълъг престой като шеф в управата, Разград ще бъде последният му, засега, 38-ми пристан.

Че Аутори е далеч от съвременните футболни тактики, го доказа самият той с неадекватните си реакции по време на воденето на мачовете. Благодарение на това от фаворит в груповата фаза на ЛЕ „Лудогорец“ я докара дотам да трепери дали ще излезе от групата и дали ще продължи напролет в Европа. Нито един уважаващ себе си треньор, дори и от третото ниво на футбола, ще допусне да бъде обърнат мач, след като е повел с 2:0. Аутори обаче го допусна. Вместо да насити средната линия с повече халфове, той прибегна до смени едва в 80-та минута, когато каруцата вече се преобърнала. За сметка на него колегата му Хайко Херлих с две смени още на полувремето обърна мача в полза на „Леверкузен“. Само това да е научил Аутори от германеца, все пак ще има някаква полза от престоя му в Разград...

И много други неща могат да се кажат, но станалото, станало...Престоят на Аутори в Разград вече е в историята. И той, както „приятеля на Моуриньо“ - Рибейро, се задържа дори повече от необходимото. Логично си задаваме сега въпроса – какво ще става с „Лудогорец“ оттук нататък. Отговорът е – каквото е ставало досега. Започва нова шампионска ера, вече с Антони Здравков начело. И понеже неговият прякор е „Сухия“, аз поне си пожелавам сухи мрежи за „Лудогорец“ под негово ръководство. Колкото до вкарването в мрежата на противника, там Марселиньо, Кешеру и компания си знаят работата – просто трябва да ги оставят, без много-много експерименти, да си я вършат...


Мехмед ХОДЖОВ