shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Лин Ю е новата учителка по китайски език в Езиковата гимназия
15 October 2018

Учителката по китайски език Лин Ю е най-новото попълнение в колектива на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград.

Младата азиатка идва от Североизточен Китай по линия на сътрудничеството с Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

 


15_10_2018_u4itel.jpgТя ще остане тук една година и ще води часове на сборни групи от ученици от всички класове, които проявяват интерес към китайската култура и писменост.

Днес представих Лин на колегите. Направи ми впечатление, че е креативна и има много идеи. Още първия ден ме попита дали може да обзаведе и подреди кабинета си в духа и традициите на родината си. Обсъдихме възможността да организира вечер на китайската кухня. Разбрах, че Лин има и музикални заложби, свири на духов инструмент, който наподобява българския кавал. Освен това владее добре английски език, което ще е от голяма полза за по-лесната й комуникация с учениците и колегите, каза за „Екип 7“ директорът на Езиковата гимназия Пейчо Георгиев.

Лин Ю е четвъртата китайка, която идва на едногодишна служба в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“- Разград. Часовете на предшественичките й Лин Чи, Ли Дзенг и Лю Сяоуън се радваха на огромен интерес. Благодарение на тях възпитаниците на гимназията усвоиха основите на трудната китайска писменост и граматика и обогатиха културата си за държавата, наследила една от най-старите и значими за човечеството цивилизации в света.


Мила КЮЛЮМОВА