shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.08.2019 г.
ekip7-small-2019-8-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Катаджиите ни – без радари
11 February 2009

 

Работата на пътните полицаи в Разградска област е затруднена. Три от всички налични седем трафик-радара са извън експлоатация, поради повреда. Първият от тях се счупил още през октомври 2008 г. Заради прекратен договор между МВР и фирмата, която е извършвала ремонтите обаче, негодните за ползване устройства продължават да събират прах. Очакванията са те да бъдат поправени най-рано през април.

 

Това стана ясно вчера на заседание на Областната комисия по безопасност на движението от думите на началника на отдел „Охрана, обществен ред и превенция“ в ОД на МВР-Разград комисар Йордан Димитров. Той допълни още, че заради деликатната ситуация със скоростомерите, се налага районните управления на МВР в областта периодично да си прехвърлят наличните бройки.

Според анализите на ОД на МВР-Разград, констатираните нарушения за превишена скорост за една година са 5262. Така при седем работещи трафик-радара на един уред се падат по 752 нарушения.

От обслужените през 2008 г. 20 000 пациенти, 215 или около 1% са били пострадали при катастрофи, каза на заседанието вчера шефът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Николай Йоцов. Той уточни, че посетените от екипите му катастрофи са общо 173. При тях са били ранени 191 възрастни и 24 деца, като в 50 от случаите състоянието на пациентите е било изключително тежко. На 18 от произшествията е изпращана повече от една линейка, заради големия брой ранени.

 

Мила КЮЛЮМОВА