Търсене

Начало Оживление Известни разградски поети гостуваха на ПГССХВТ „Ангел Кънчев“
Известни разградски поети гостуваха на ПГССХВТ „Ангел Кънчев“
31 October 2018

В рамките на Националната седмица на четенето по покана на директора Венета Наковска в ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ гостуваха известните не само сред разградската общественост творци Иван Дойнов, Пламен Панчев, Дойчин Дойнов и Диан Нецов. Обединяващото звено при тях е поезията и не на последно място общата кауза – да привличат младите хора на Разград и да подбуждат интереса им към книгите.

31_10_2018_tvorci.jpg

В непринуден разговор премина срещата, която зареди положително както талантливите ни съграждани, така и учениците. Пред тях авторитетните поетични посланици на РБ „Проф. Боян Пенев се изповядаха със свои любими стихове.

Иван Дойнов сподели, че подготвя нова стихосбирка с акростихове. В процес е на творческа селекция измежду стотина творби с малките имена на най-близките си хора. Неговият син Дойчин Дойнов също подготвя нова стихосбирка, с която приятно ще изненада своите читатели. Пламен Панчев събира овации с наскоро излязлата му от печат книга. Диан Нецов има написани 600 творби, които само чакат „да полетят“ към четящите.

Благодарности за невероятното присъствие и споделената духовна храна отправи директорът Венета Наковска, като пожела на творците да са здрави и да не спират да ни радват.