Търсене

Начало Оживление С концерт отбелязаха 100-годишнината на читалището в Костанденец
С концерт отбелязаха 100-годишнината на читалището в Костанденец
02 November 2018

Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави читалищните деятели и жителите на Костанденец с двойния празник – Деня на народните будители и юбилейната годишнина от създаването на храма на духовността в населеното място.

02_11_2018_ks-1.jpg

„Читалищната институция пази родолюбието в българските селища, възхищавам се, че като мъдри и отговорни хора продължавате да поддържате традициите и будния български дух“ – обърна се той към пълната читалищна зала.

По повод на 100-годишнината Гюнай Хюсмен връчи на председателя на читалищното настоятелство Дамянка Иванова поздравителен адрес и плакет на, а за дейността на секретаря Дамянка Николова подари таблет с пожелание с него да документира и популяризира проявите на певческата група към читалището по света и у нас.

Концертът включваше тържествено слово на секретаря на читалището с припомняне на исторически факти от развитието на културната институция, стихотворен поздрав от децата на Костанденец, както и изпълнения на фолклорната група „Костански баби и невести“, която е носител на множество награди от фолклорни събори и изпълнява предимно песни, характерни за местното население хърцои.