Търсене

Начало Спорт Успешен дебют на Ивайло Енчев като гросмайстор
Успешен дебют на Ивайло Енчев като гросмайстор
02 November 2018

Във френското градче Сотрон, област Нант, се проведе 18-то издание на голям международен турнир. Тази година участниците бяха рекорден брой – 162, от много европейски страни. Сред тях беше и разградският грсмайстор Ивайло Енчев, който за първи път участва като официален носител на най-високото шахматно звание – гросмайстор.


02_11_2018_ivailo.jpgОще от първите кръгове пролича, че той заслужено бе удостоен с него и през всичките девет кръга бе сред водачите в класирането. В крайна сметка със 7 точки, той раздели ІІІ – VІІ място, като по допълнителни показатели е шести, което е успех. В същата група финишира и още един състезател на ШК „Абритус“ - Разград, гросмайсторът от Добрич Момчил Николов.

На 10 и 11 ноември /събота и неделя/ в хотел „Централ“ в Разград ще се състои отложеният 25-ти международен турнир „Купа „Абритус“. Очаква се в него да се включат състезатели от цялата страна.

Междувременно се игра седмият блицтурнир от веригата на ШК „Абритус“ за определяне на най-бързия шахматисти на Разград за 2018 година. Победители с равен брой точки и допълнителни показатели станаха майсторите Иво Владимиров и Росен Русев. По същия начин третото място разделиха трима шахматисти: инж. Васил Веселинов, кмс Димитър Димитров и инж. Енчо Енчев.