Търсене

Начало Оживление Американеца от Манастирско си търси съпруга
Американеца от Манастирско си търси съпруга
05 November 2018

Нашумелият преди време американски гражданин с корени от лознишкото село Манастирско Йонуз Ахмед отново напомни за себе си.

Когато се върна в България след демократичните промени, нашенецът пробва да гледа щрауси във ферма в селото си, но не успя да пребори конкуренцията и се премести във Варна.


05_11_2018_amerikanec-1.jpgТам решил да си намери работлива и добра жена, но попадал само на „златотърсачки“, които още на първата среща го питали колко е спестил в Америка и колко жилища има. Някои си позволявали и да му искат заем докато си пият кафето с него.

След като се видял в чудо от наглостта им, нашенецът взел решение че ще търси жената на живота си в родния край. По негови наблюдения дамите тук са далеч по-скромни и премерени.

За да не губи време, Американеца, както е известен Йонуз Ахмед, поиска от страниците на „Екип 7“ да призова местните моми да го търсят.

Нашенецът успява да избяга от България през 1970 година като се скрива в помещение на дизеловия вагон на влака Мюнхен-Истанбул при престоя му в София. Шенол АХМЕДОВ