shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.04.2019 г.
ekip7-small-2019-4-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Бездомни кучета превзеха училището в Ясеновец
07 November 2018

Бездомни кучета превзеха ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в Ясеновец. Глутниците обикалят цялото село, най-често обаче се въртят в училищния двор и покрай оградата отвън.

Това сигнализира притеснен родител. Гьокхан Мехмед твърди, че напастта датира от поне половин година и въпреки опитите му да потърси помощ от институциите, това не е довело да видими резултати.

07_11_2018_ku4eta_3.jpg07_11_2018_ku4eta_1.jpg

07_11_2018_ku4eta_2.jpgПреди два-три месеца, младият баща се обадил в Община Разград да съобщи за проблема. В резултат от това на място бил изпратен екип, който прибрал кучетата за кастрация, а след това ги върнал обратно в селото.

От това няма никаква полза, защото глутниците са си все там, а децата вече ги е страх да излязат от училище, за да отидат до лавката, обясни Гьокхан.

Той разказа, че преди няколко дни 8-годишният му син Гьокай, който е второкласник в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, в междучасието отишъл до будката отпред да си купи закуска. Носел я в ръка, когато едно от кучетата тръгнало по петите му и започнало да ръмжи.

Добре че по същото време наблизо е минавал наш съсед, той е успял да го прогони и синът ми е останал невредим. Другият път обаче може наоколо да няма възрастен, който да се притече на помощ. Питах хората от Общината защо не ги приберат в кучкарника, те ми казаха че бил пълен и няма как, притеснен е Гьокхан.

По негови думи безпризорните животни в селото са повече от двайсет, само с кастрация обаче проблемът няма как да се реши и е добре властите да вземат сериозни мерки преди някое дете да е пострадало фатално.

Мила КЮЛЮМОВА