shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.07.2019 г.
ekip7-small-2019-7-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
44 полицейски операции са проведени в Разградска област за месец
07 November 2018

44 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, безопасността на движението и намаляване на предпоставките за тежки катастрофи са проведени в Разградска област през октомври.


07_11_2018_mvr.jpgТова обяви заместник-директорът на ОД на МВР комисар Константин Костов на месечния брифинг на институцията.

Шест от акциите са били по линия на наркотиците, като в резултат от тях са образувани шест досъдебни производства за притежание и разпространение на дрога и седем бързи производства за шофиране под въздействието на наркотични вещества.

Проведени са четири операции по линия издирване, като за месеца на общодържавно издирване са били обявени 27 души, по-голямата част от които са свидетели, обвиняеми и подсъдими по дела. В резултат от работата на полицията са установени общо 38 търсени лица, включително и такива от предходни периоди.

Срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол са реализирани четири акции, при които са иззети 3,500 кг нарязан тютюн и 127 литра алкохол.

За противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места са проведени пет операции, други три са били насочени срещу незаконната миграция, а 19 са били по линия на пътния контрол. По една акция е имало срещу нерегламентирания превоз на пътници, за обезпечаване сигурността на децата на обществени места след 22.00 часа и на обществения ред, както и за противодействие на престъпленията, свързани с културно-исторически ценности, съобщи комисар Костов.

За целия месец са регистрирани 84 криминални престъпления при 103 за същия период на 2017 г. Разкрити са 43 от тях, както и 20 от минал период, установените извършители са 60.

Мобилни екипи на дирекцията са посетили 14 села в Разградска община, а на проведените срещи освен традиционните проблеми, свързани с нуждата от съоръжения за ограничаване на скоростта, гражданите са поставили и въпроса за бездомните кучета. По сигналите им е взето отношение по компетентност, като са изпратени писма до Община Разград, Областно пътно управление - АПИ Разград и началника на РУ-Разград.

За този месец са планирани 24 срещи на мобилните екипи в населени места от общините Кубрат, Завет и Исперих. Наред с това изнесена приемна в Лозница ще има и директорът на ОД на МВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев. Тя е насрочена за другата сряда, 14 ноември, от 10.00 до 12.00 часа в стая 301 на Общината.

Идеята е да улесня гражданите, които нямат възможност да пътуват до дирекцията в Разград, и да се запозная с проблемите им на място. Другата цел на изнесените приемни е да получа обратна информация за това как служителите ни по места обслужват населението, обяви полицай №1 на областта.

Мила КЮЛЮМОВА