shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Алекси Желязков влиза в селекционния съвет на „Лудогорец“
03 December 2018

Опитният специалист Алекси Желязков е новото лице в селекционния съвет на „Лудогорец“, който бе създаден наскоро и се оглавява от директора "Спортна администрация" Георги Караманджуков. Ръководството на седемкратния шампион и бившият треньор в националния отбор, „Литекс“, „Черноморец“, „Амкар“ (Перм) и „Динамо“ (Загреб) приключиха преговорите успешно и Желязков на практика вече е част от клуба на длъжността „скаут“.


3_12_2018_aleksi_jeliazkov.jpgНазначението на Алекси Желязков е част от вече утвърдените промени в организационната структура на клуба. Наскоро друго популярно име в българския футбол - Иван Цветков, получи пост в скаутското звено на „Лудогорец“. Там влезе и бившият директор на ДЮА на клуба Яков Папарков.

Желязков има сериозна визитка и успешна кариера. Бил е помощник на няколко известни специалисти в България и чужбина. Работил е в „Литекс“, „Нефтохимик“, „Черноморец“, руския „Амкар“, кипърския АЕЛ и хърватския „Динамо“ (Загреб). През 2015 г. е треньор на националния отбор по време на квалификационния цикъл за Евро 2016.

Като старши треньор е водил „Литекс“, „Велбъжд“ и „Амкар“.