shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Рисунка на ученичка от Разград е класирана на първо място в България
03 December 2018

Рисунката на Надежда Павлинова Пенчева, ученичка от от 5 „а“ клас на ОУ „Иван С. Тургенев“ - Разград, която е изпратена за конкурса "Добротата има значение", организиран от Лайънс клуб, заминава за САЩ . Тя е единствена от България, класирана от 12-членно национално жури. Наградата, за която се бори е стипендия от 5000 долара.

3_12_2018_risunka-2.jpg

3_12_2018_risunka-1.jpgПраво за участие в конкурса имаха 11-13-годишни ученици. Всички рисунки трябваше да са оригинално създадени от индивидуалния участник. В началото учителят по изобразително изкуство Валентина Начева разясни на децата, че могат да използват освен стандартните, и други способи - тебешири, въглен, пастели и други. Голяма част от децата се справиха чудесно. Но от пръв поглед, дори и от неспециалисти, се отличи плаката, изработен от Надя. На училищно ниво бяха класирани творбите на 11 ученици, изпратени за регионалния конкурс.

Плакатите са оценявани по три критерия на всяко съдийско ниво - оригиналност, артистичност и изразяване на темата „Добротата има значение“. Само един плакат можеше да бъде избран за всяко ниво на проведения конкурс и да участва в следващото ниво за оценка. Оценяване се провежда на регионално, мултирегионално и международно ниво.

Всички участници получиха сертификат и награди от Лайънс клуб в Разград. Очаква се церемония по официалното им връчване от Мирослав Грънчаров – председател на клуба. Международният победител за голямата награда ще получи пътешествие за церемонията по награждаването, където той/тя ще получи US 5000. Ще бъдат разпределени и 23 награди за заслужено участие по US 500 и сертификат за постигнати успехи.

Със затаен дъх в разградското училище очакват обявяването на международните победители на 1 февруари 2019 г., когато освен възможната стипендия за плаката, Надя, която е само на 11 години, може да спечели и пътешествие до САЩ.