shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Утре e мегасблъсъкът в родното първенство - ЦСКА - „Лудогорец“
05 December 2018

Утре от 17.30 часа „Лудогорец“ гостува на ЦСКА-София на „Българска армия. Това безспорно е натовареният с най-висок емоционален заряд мач в родното първенство от началото на сезона.

Ако „Лудогорец“ постигне победа над ЦСКА, ще се откъсне на цели 9 точки от „червения“ тим, който започна сезона с гръмко афиширани амбиции и закани да детронира разградчани от върха и да завоюва шампионска титла.

05_12_2018_lud.jpg

Едно обаче е желанието, друго са възможностите. В последния кръг „червеният“ тим падна безславно от „Славия“ и рухна в психологически план. Вместо честно да признаят силната игра, добрата тактика, пък и спортния късмет на съперника си, както и неумението да реализират собствените си положения, ръководството и футболистите на ЦСКА обвиниха за провала си съдиите, „Лудогорец“, Домусчиев, БФС, футболната мафия и международното положение...

От няколко дни в социалните мрежи и медиите вървят надъхване и закани на „червената“ общност срещу „Лудогорец“ и нещо по-лошо – натиск срещу съдиите и обругаване дни преди мача на бригадата, начело с Николай Йорданов.

Това по-скоро обаче прилича на нещо като предварително оправдание в случай на загуба, т.е. на обичайна и традиционна загуба на ЦСКА-София от „Лудогорец“. Такива са реалностите от статистиката. Досега двата отбора са играли за първенството 21 пъти, като разградчани са побеждавали в 13 мача, 7 срещи са завършили наравно и само веднъж победата е била за ЦСКА. Головата разлика е 30:10 за „Лудогорец“. Любопитно е, че тази една-единствена победа за ЦСКА не е била вкъщи, независимо, че всеки път червената агитка от сектор „Г“ се заканва как на „Българска армия“ щял да бъде подготвен „истински ад“ за разградчани. Заканите не само че не стряскат „орлите“, ами ги амбицират за поредна победа. Остава да видим дали и утре ще е така...