shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Деца се учиха на сплотеност и толерантност в клас
05 December 2018

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат в месеца на толерантността проведе педагогическо-образователна инициатива за сплотен и толерантен клас. Идеята прегърнаха учители и ученици от кубратски училища, които си партнират с местната комисия.

05_12_2018_klas-2.jpg

05_12_2018_klas-1.jpgПосланици на инициативата станаха абитуриентите от ПГ в Кубрат с директор Ива Николова. На зрелостниците предстои важен житейски избор и в оставащите няколко месеца, последни за тях в родното училище, с готовност приеха предизвикателството да са добрите примери за учениците от по-долните класове. Освен това приеха да популяризират защо е важно да са децата да са сплотени и толерантни в училище и как това помага за успешната комуникация и поддържане на добри отношения с учители и връстници.

В идеята се включиха още ученици от ОУ „Васил Левски“ в Беловец с класен ръководител Фатме Чакърова, ОУ „Св. Кл. Охридски“ - Юпер с класен ръководител Гюлбахар Мехмедова, ученици от основното училище в село Равно и ученици от СУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Нуршен Халилова.

Според автора на инициативата д-р Надие Карагьозова, в училище трябва да има спокойна класна атмосфера, в която дружелюбните отношения между всички участници в учебния процес да са водещи. В съвременните условия, учителят е и в ролята на мениджър, който създава и организира сплотено ученическо общество, което е част от позитивната образователна среда и привлича родителите да са част от него. За тази цел дори и новите тетрадки и папки на МКБППМН в Кубрат са така направени, че да излъчват послание за по-мирен, по-добър, по-хармоничен, по-красив и по-хуманен свят.