shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Близо 600 шофьори са засечени с превишена скорост за месец
05 December 2018

Общо 591 водачи са засечени с превишена скорост в Разградска област през ноември. 201 от тях са установени с триногата камера и то предимно в малките населени места, а останалите 390 с мобилните камери за видеоконтрол. Това съобщи вчера на редовния месечен брифинг на ОД на МВР-Разград гл. инспектор Синан Тахсинов.


05_12_2018_mvr-3.jpgТози път и петимата първенци в класацията на автоджигитите са засечени по пътя Разград-Шумен. Трима от тях карали с превишена скорост в района на разклона за село Веселина. Там ограничението е 70 км/ч, водачи на „Ауди А6“ и „Опел Корса“ обаче профучали със 128 км/ч., близо до тях – със скорост 126 км/ч., се нарежда шофьор на „БМВ 530“.

При отбивките за Пороище и Радинград пък „Тойота Корола“ и „Опел Инфинити“ са регистрирани да преминават съответно със 137 и 134 км/ч при допустими 90.

За месеца са станали 35 катастрофи, от които 8 тежки с един загинал и 18 ранени, като полицията отчита подобрение на обстановката в сравнение с миналия ноември.

Положителни са тенденциите и по линия на криминалната престъпност. Това стана ясно от данните, изнесени от заместник-директора на ОД на МВР-Разград комисар Константин Костов.

От началото ноември са регистрирани общо 77 криминални престъпления при 110 за същия период на 2017-та, което е спад от 30 %. 37 от тези деяния вече са разкрити, установени са и извършителите на други 17 от минал период.

Престъпленията против личността за месеца са 6 или с 45.45 % по-малко от ноември миналата година. Приблизително толкова – 44 на сто, е спадът при посегателствата срещу собствеността, които са общо 20 на брой.

В периода са станали две телефонни измами, те обаче са недовършени, като парите са върнати на потърпевшите и така са предотвратени щети за 4025 лева.

Най-висок дял от 45,45 % спрямо общия брой регистрирани през периода имат общоопасните престъпления, които са общо 35. В това число са и двата палежа на автомобили в Разград, които по всяка вероятност са свързани. В отговор на въпрос на „Екип 7“, директорът на ОД на МВР старши комисар Ивайло Йовчев потвърди, че „има известна родствена връзка между собствениците на двете коли“. На този етап обаче отказа да изнесе информация за авторството.

През месеца да проведени 48 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки катастрофи, отчетоха още от ОД на МВР.

Мила КЮЛЮМОВА