shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Сребро за Езиковата по ключови компетентности по природни науки
05 December 2018

Двама деветокласници от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф” в Разград – Юлиян Минчев и Робин Хубанов, участваха в 11-то национално състезание за ключови компетентности по природни науки, което се проведе от 30 ноември до 2 декември във Велико Търново. Техен ръководител е Ивелина Христова.


05_12_2018_prirodni.jpgПроявата бе два етапа: І етап - четирима ученици от отбор, който включва участници от страната, решават по една изследователска задача от областите биология, химия и физика; ІІ етап - останалите двама ученици от отбора решават по 1 експериментална задача, която е комбинирана с чисто приложен аспект.

Юлиян беше в отбор №9, а Робин в отбор №2. Национална комисия оцени изключително прецизно представянето на задачите на всеки участник от отборите. Имаше и непълни отбори заради метеорологичната обстановка в страната, такъв беше отборът на Робин. Юлиян представи задачата отлично и той и целият отбор завоюваха сребърни медали. Робин реши задачата по нестандартен начин и журито беше възхитено от факта, че той с много голяма лекота прилага знанията по природни науки и информационни технологии.