shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.08.2019 г.
ekip7-small-2019-8-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Новите училищни директори встъпиха в длъжност
05 December 2018

В понеделник началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков представи пред журналисти новоназначените директори на три основни училища в община Разград, малко след като те подписаха трудовите си договори.

05_12_2018_direktori.jpg

Както вече съобщихме, след проведени конкурси титулярните места бяха спечелени от Галин Парашкевов - ОУ „Н.Й.Вапцаров“ в Разград, Гюлсен Хюсеинова – ОУ „Отец Паисий“ в Дянково и Младен Бобев – ОУ „Д-р Петър Берон“ в Осенец.

От позицията на поста, който заема, Ангел Петков даде първите си напътствия към тримата директори, сред които: да бъдат почтени, да не допускат политически пристрастия в училищата, да няма преследване и гонене на учители, да не правят злоупотреби с училищно имущество и да няма поводи за съмнения за корупция, да създадат добри екипи, да спечелят на своя страна родителите и децата...

От визитките, които сами си направиха, стана ясно, че тримата школски шефове работят дълги години в системата на образованието и никога не са я напускали.

Галин Парашкевов съобщи, че през времето, откакто заемаше временно длъжността, училището е минало на едносменен режим на обучение и са спечелени два проекта – за обзавеждане на интерактивна стая и доставка и монтиране на шкафчета за всички ученици „за намаляване на тежестта на раниците“. Парашкевов анонсира и за предстоящата реализация на проекта по ОП „Региони в растеж“, след която ОУ „Н.Й.Вапцаров“ ще промени напълно облика си.

След много години работа в училището в Киченица, сега Гюлсен Хюсеинова вече е директор в Дянково. Предстои й да се сработи с колектива на ОУ „Отец Паисий“, както и с кмета на селото, който е и председател на училищното настоятелство. Приоритети на този етап са подобряване на материално-техническата база и подобряване на резултатите от външното класиране.

Цялата трудова кариера на Младен Бобев е минала в ОУ „Д-р Петър Берон“ в Осенец, което е средищно и в него се обучават предимно ромски деца. Работата с тях не е от най-леките занимания, затова директорът каза, че не възприема поста си за кариерно развитие, а като мисия.


Димитър КИРИЛОВ