Търсене

Начало Спорт Започват държавните шампионати и първенства по борба на страната
Започват държавните шампионати и първенства по борба на страната
07 January 2019

Клубовете по борба от областта получиха държавния спортен календар на Българската федерация по борба за 2019 година. През миналата година във възрастовите групи деца, момчета, кадети, мъже и женската борба клубовете от Разград, Лозница, Острово, Исперих и Езерче постигнаха големи успехи, като спечелиха общо 30 медала, от които 6 златни, 5 сребърни и 19 бронзови.


Освен това Мустафа Мозак, Местан Емин, Хюсеин Бекир и Фатме Шабан участваха на световни, европейски и балкански първенства, и от тях Мустафа Мозак стана вицебалкански шампион.

В отборните класирания при момчета отборът на СКБ „Л.Ахмедов“ - Разград се класира на 3-то място в България. Шампионски титли на страната спечелиха още Ергин Муса от Разград и Орлин Асенов – Исперих.

Тази седмица в Бургас започват държавните първенства по борба за кадети. Там ще участват клубовете от Разград, Лозница и Острово. От голямо значение на лудогорската борба ще бъдат държавните първенвства за момчета на 21-24 февруари в Сливен; при кадети – 7-10 март в Бургас и за деца – 24-25 март в Сливен.

От април започват държавните лични отборни шампионати /ДЛОШ/ за възрастовите групи момичета и кадетки; 24-25 април в Стара Загора – шампионатът за деца; от 20-21 юни в Ловеч – за кадети; за мъже – 30-31 май във Враца.

Най-добрите състезатели от тези състезания ще участват на световни първенства, които ще се състоят от юли до септември. Световното първенство за ветерани ще е през октомври в Тбилиси /Грузия/, оттам очакваме седмата световна титла на разградчанина Ремзи Реджеб.


Юмер ФИКРИЕВ