Търсене

Начало Спорт Целта е същата – отново №1 и да мачкаме както преди!
Целта е същата – отново №1 и да мачкаме както преди!
09 January 2019

Един от най-перспективните български футболисти - Серкан Юсеин, вече е играч на „Лудогорец“, стана ясно на първата за годината пресконференция на клуба, дадена от изпълнителния директор Ангел Петричев, директора „Спортна администрация“ Георги Караманджуков, треньора Антони Здравков и капитана Светослав Дяков.

09_01_2019_pres.jpg

09_01_2019_serkan.jpg22-годишният халф на „Ботев“ /Пловдив/ вече има предварителен договор с разградчани и най-късно от юни ще се присъедини към тях. Същото е положението и с националния страж на България Пламен Илиев. Вратарят е парафирал с разградчани, но до юни месец е футболист на „Астра“ и е въпрос на преговори дали ще се озове в Разград сега или през лятото. Единственият сигурен нов през зимата е румънският национал Адриан Попа, който бе привлечен под наем с опция за закупуване от английския „Рединг“.

Според Караманджуков целта на „Лудогорец“ е отново да мачка своите противници така, както го правеше преди 2-3 години.

Изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев даде съвет на конкурентите на тима в Първа лига, като заяви, че другите трябва да се стремят да стигнат нивото на шампионите.

„Като бивш журналист искам да кажа, че се надявам, че продължаваме да живеем в правова държава. Нека тези, които искат да ни свалят от върха, достигнат нивото на „Лудогорец“. Това е правилният начин, а не да се опитват да дърпат „Лудогорец“ надолу към тяхното ниво“, каза Петричев. „Пожелавам си много луди нощи с „Лудогорец“. Който знае историята на „Лудогорец“, знае какво имам предвид“, добави директорът на клуба.

Наставникът на отбора Антони Здравков заяви, че целта пред остава същата, каквато е била и през миналата година и изрази задоволство от новите попълнения в треньорския щаб.

„Целта пред отбора е една и съща, нищо не се е променило. „Лудогорец“ трябва да е на първо място и да играе добър футбол. Нищо по-различно от 2018 година. Трябва да спечелим шампионата, а и Купата на България, която убягва на отбора в последните години. Треньорският щаб ще има по-богато мислене от хората, които са професионалисти. Имам предвид д-р Валентин Великов и Здравко Здравков. Имаме нов анализатор от Бразилия и така те стават двама“, разкри Здравков.

Треньорът на „Лудогорец“, че няма да има нови хора в щаба му. „На този етап не виждам смисъл да има нови хора. Когато се върнем от подготовка през февруари, всяка седмица ще има по един треньор от школата с нас. Така те ще натрупат ценен опит с първия отбор“.

„Нормално е да имам самочувствие. Водим с шест точки и съм сигурен, че отново ще сме шампиони. Много съм щастлив, че привличаме българи. Трябва да си вярваме. Разбира се, трябва да има и чужденци, но трябва да се привличат и талантливи българи. Серкан Юсеин и Пламен Илиев са футболисти, които имат качества“, коментира Светослав Дяков.