shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Боли ни, че пак само официални лица дойдоха пред паметника на Ботев
09 January 2019

С болка искаме да споделим за една неприятна тенденция в Разград, която забелязваме особено в последно време. Ние сме възрастни хора, не сме добре със здравето, но както винаги, и тази година на 6 януари тръгнахме към парка, където по традиция се отбелязва годишнината от рождението на един от най-великите българи, загинал съвсем млад за освобождението на Родината ни – Христо Ботев.


В снега се придвижвахме трудно, но все пак успяхме да стигнем, макар и с малко закъснение до паметника на поета революционер, пред който положихме нашите цветя на признателност.

Тържеството бе тъкмо приключило, но от момчетата, които си прибираха музикалните инструменти, а след това и от медиите, научихме, че и този път освен официални лица, почти не е имало редови граждани.

Стана ни тъжно! Времето не беше чак толкова лошо, за да е оправдание на този нарастващ национален нихилизъм. А в подкрепа на тази наша констатация е и фактът, че и на 2 юни, когато се отбелязва героичната гибел на Ботев, идват малко хора.

Обидно е за един областен град да няма поне 50 души, които да дойдат по своя воля и се поклонят пред паметта на този велик човек, загинал за нашата свобода.

Жалко!


Сем. СТОЯНОВИ, Разград