shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Взрив на газова бутилка подпали къща и рани двама
09 January 2019

Взрив на газова бутилка подпали къща в Разград и рани двама души, един от които тежко.

Инцидентът стана около 14.30 часа в понеделник и само по чудо при него не пострадаха и преминаващи в района граждани. Взривната вълна беше отнесла дървена дограма от горящата постройка на ул. „Вардар“№18 на отсрещния тротоар, точно срещу входа на счетоводна къща „Крестън БулМар“, а улицата беше осеяна със счупени стъкла, видя „Екип 7“.

09_01_2019_pojar-1.jpg

09_01_2019_pojar--12.jpgДва автомобила с екипи на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и началникът й главен инспектор Радослав Христов, пристигнаха на мястото, за да се борят с пламъците.

В огнения ад пострадаха двама мъже от Дянково – 47-годишният Е.А., който живеел в имота, и приятелят му – М.К. на 44 години. Те бяха откарани с линейка в болницата в Разград.

От полицията съобщиха, че по-младият от ранените е настанен за лечение в хирургичното отделение, другият обаче е с втора степен изгаряния и опасност живота и се е наложило да бъде транспортиран в болницата в Русе.

Според официалната информация на РСПБЗН-Разград, пламъците са унищожили 25 квадратни метра покривна конструкция, пет броя дървена дограма, бяла и черна техника, 20 квадрата гредоред и домашно имущество.

Благодарение на бързата и професионална намеса на огнеборците обаче пожарът бе локализиран и потушен, което спаси от огнените езици намиращите се непосредствено до къщата други две постройки.

От пресцентъра на ОД на МВР уточниха, че инцидентът е станал при боравене с неизправна газова бутилка. Вероятно тя е била ползвана за отопление и се е възпламенила при опит на мъжете да си пуснат печката.

Мила КЮЛЮМОВА