shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
„Женско царство“ от Ст.Л.Костов на разградска сцена
11 January 2019

Най-харесваната и най-играна българска комедия на всички времена - „Женско царство“ от Ст.Л.Костов съвсем скоро ще зарадва разградските почитатели на театралното изкуство. Премиерата на най-новата постановка на ДТ „Антон Страшимиров“ е на 15 януари от 19 часа в салона на Общинския културен център.

11_01_2019_teatar.jpg

Вчера събитието бе анонсирано на специална пресконференция за журналисти. За представителите на медиите бе представен откъс от пиесата, от който отново пролича професионализма на актьорите от разградската трупа, ръководени умело от режисьора на постановката и директор на русенския театър „Сава Огнянов“ Орлин Дяков. Сценографията е дело на зам.-директора на Театрално-музикален център – Разград художника Теодор Даскалов, а хореографията на Зехти Бамов.

Участват: Мария Петрова-Енева - гост, Боряна Йорданова, Марияна Бранкованова, Веселин Борисов, Даниел Найденов, Евгени Стефанов, Лъчезар Хальов, Николай Сяров, Гюлхане Юзеир, Доротея Димитрова, Сибел Сейдалиева, Шенай Байрактар, Билгин Мустафов, Гюнеш Моканов, Зехти Бамов, Сонер Ахмед

„Пиесата е позната и ние се опитахме да я направим приказка за възрастни. Основният въпрос е: какво би станало, ако...? В случая ако жени и мъже си разменят местата по онова време, защото сега това вече не е чак такова голямо събитие. Според мен спектакълът ще стане много интересен. В него има много хореография. Моето изискване беше да има автентични български танци и такава музика. Така че това не е само пиесата на Ст.Л.Костов, а към нея има прибавен и доста автентичен фолклор. Партитурата на всеки един от образите е доста сложна и много натоварена с действие. Като прибавим и танците, мисля, че ще се получи един много атрактивен спектакъл. За мен е много важно, че участниците в него представляват самия разградски театър, тъй като няма външни актьори. За мен това са хората, които го държат жив. Трупата на театъра, заедно с танцьорите и всички останали са много добри професионалисти. Удоволствие беше да работя с тях“, каза режисьорът Орлин Дяков.

Димитър КИРИЛОВ