shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 14.06.2019 г.
ekip7-small-2019-6-14.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Напрежение в Осенец заради струпани в реката камъни
11 January 2019

Жители на Осенец сигнализираха, че в реката, която минава през селото, в участъка до моста край читалището, завчера са изсипани камъни, които биха могли да създадат проблеми при обилни валежи.

Вчера посетихме мястото и се уверихме, че по склона и коритото на реката наистина има стоварени дялани камини. За да разберем подробности, се срещнахме с кмета на Осенец Димитър Димитров, който е избран от квотата на БСП. Той ни разказа следното.

11_01_2019_osenec-1.jpg

Тези камъни са от ремонта на църквата. С решение на църковното настоятелство са предоставени на кметството по мое искане. Идеята ми, която се подкрепя от голяма част от населението, е на това място да се изгради малко водопадче с височина 40-50 сантиметра. Ще стане красиво. Подобни неща има на много места в страната. Говорил съм със специалисти, които идваха да проверяват почистването на коритото на реката. Те даже посочиха мястото, тъй като тук дигата е най-висока и никога не е имало проблеми, дори и по време на голямото наводнение в Цар Калоян през 2007 година. Реката преля, на много по-надолу, където брегът е нисък.

Ще предприемем реални действия като мине зимата. Дотогава ще проведа още консултации от специализирани органи. Вероятно ще внеса в Община Разград и докладна записка за това намерение. Недоумявам, че винаги се намират хора, които са против всичко хубаво, което искаме да създадем в селото. Направихме беседка и детска площадка и отново получихме критики. И за други подобни неща – същото. Като че ли поговорката, че няма ненаказано добро се потвърждава на практика“.

Отидохме на моста заедно с Димитър Димитров. Точно тогава оттук минаваха няколко мъже. Само един от тях смяташе, че идеята на кмета не е добра, а останалите го подкрепиха. После разговаряхме с още хора от селото, оказа се, че почти всички харесват идеята на кмета и не смятат, че има нещо опасно.

Накрая попитахме Димитров дали инициативата му е с предизборна цел. На въпроса ни той буквално заяви: „Твърдо заявявам, че на местните избори през октомври аз няма да се кандидатирам за кмет. Причината е, че доброто, което направих през мандата, някакси не ми се връща...“.


Димитър КИРИЛОВ