shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.07.2019 г.
ekip7-small-2019-7-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Тежко обгорелият при взрива издъхна от раните си
11 January 2019

Фатални се оказаха последствията от пожара, който миналия понеделник избухна в къща на ул. „Вардар“№18 в Разград. Денонощие след инцидента, по-тежко пострадалият Ертан Ахмед, е издъхнал от раните си.

47-годишният мъж бе с втора степен изгаряния и опасност за живота, което наложи транспортирането му в русенската болница. Въпреки положените от лекарите усилия обаче във вторник Ертан е починал.


Припомняме, че на 7 януари около 14.30 часа взрив на газова бутилка подпали къщата и рани двама мъже от Дянково – Ертан, който е живеел в имота, и 44-годишен негов приятел.

Те бяха откарани с линейка в разградската болница, за лечение в хирургичното отделение бе оставен само по-младият мъж, който бе с по-леки травми.

В гасенето на пожара, при който изгоряха 25 квадратни метра покривна конструкция, дограмата на имота и всичко намиращо се в него, се включиха два автомобила с екипи на РСПБЗН-Разград. Първоначалните предположения на разследващите бяха, че газовата бутилка е била ползвана за отопление и при опит да я пуснат е гръмнала поради неизправност.

Според хора от квартала това е втори подобен инцидент в тази къща.

По информация от кметството в Дянково, починалият мъж оставя полусираци три деца – две момчета на 14 и 15 години, и 9-годишна дъщеря. Семейството се преместило да живее в града преди няколко години.

Мила КЮЛЮМОВА