Търсене

Начало Новини Тежко обгорелият при взрива издъхна от раните си
Тежко обгорелият при взрива издъхна от раните си
11 January 2019

Фатални се оказаха последствията от пожара, който миналия понеделник избухна в къща на ул. „Вардар“№18 в Разград. Денонощие след инцидента, по-тежко пострадалият Ертан Ахмед, е издъхнал от раните си.

47-годишният мъж бе с втора степен изгаряния и опасност за живота, което наложи транспортирането му в русенската болница. Въпреки положените от лекарите усилия обаче във вторник Ертан е починал.


Припомняме, че на 7 януари около 14.30 часа взрив на газова бутилка подпали къщата и рани двама мъже от Дянково – Ертан, който е живеел в имота, и 44-годишен негов приятел.

Те бяха откарани с линейка в разградската болница, за лечение в хирургичното отделение бе оставен само по-младият мъж, който бе с по-леки травми.

В гасенето на пожара, при който изгоряха 25 квадратни метра покривна конструкция, дограмата на имота и всичко намиращо се в него, се включиха два автомобила с екипи на РСПБЗН-Разград. Първоначалните предположения на разследващите бяха, че газовата бутилка е била ползвана за отопление и при опит да я пуснат е гръмнала поради неизправност.

Според хора от квартала това е втори подобен инцидент в тази къща.

По информация от кметството в Дянково, починалият мъж оставя полусираци три деца – две момчета на 14 и 15 години, и 9-годишна дъщеря. Семейството се преместило да живее в града преди няколко години.

Мила КЮЛЮМОВА